fredag, oktober 9

Skitmyndighet


Det Stora Företaget där Slick arbetar ibland har, som så många andra stora företag, en parkeringsplats i anslutning till huset. Det är en asfaltsplätt utanför entrén bara, utan parkeringsvakter eller sådant. Inget konstigt med det. Där får anställda parkera med tillstånd, men eftersom platserna är begränsade får inte konsulter stå där. Inte så konstigt det heller.

Nyss damp följande information ner hos de anställda på Det Stora Företaget:
Skatteverket avser att förmånsbeskatta de som parkerar på parkeringsplatsen. Därför krävs att man registrerar sig varje gång man parkerat på asfaltsplätten, så kommer regelbunden uppföljning och förmånsbeskattning ske, med 20-någonting kronor per dag.

Men för i helvette! Det krävs ingen matematikprofessur för att inse att kostnaden för att kontrollera, reglera, följa upp och sedan beskatta alla dessa anställda vida överstiger intäkterna Skatteverket skulle få från beskattningen - och det är utan att räkna in kostnaden för att registrera och sammanställa underlaget som Det Stora Företaget måste stå för. Så vad Skitmyndigheten lyckats med i detta fall är alltså att ta något som var gratis, fungerade utmärkt och inte gav några intäkter till någon eller medförde kostnader för någon och sett till att det numera är dyrt att administrera, dyrt att använda och medför ökade kostnader för Skitmyndigheten.
Finns det ett övre IQ-krav för att j0bba på Skatteverket? Ingen får vara smartare än, säg, en fiskmås? Någon annan förklaring kan jag då rakt inte hitta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På det lilla företaget där jag jobbar delar vi hus med Skatteverket. Det som slår mig är att det inte bara är IQ som kan diskuteras utan även mentaliteten hos de som jag dagligen möter. Alla, notera jag menar alla, har samma uppsyn som de gamla postkassörskorna eller damerna på Konsum. Surt och mycket nedlåtande. Glömde en gång mitt passerkort hemma och skulle in på jobbet, väntade fint tills "damen på Skatteverket" drog sitt kort och dörren öppnades men jag blev inte insläppt! Icke betrodd sas trots att jag jobbat på samma ställe i fyra år!! Jag kunde ju vara farlig och luska reda på obskyra avdrag som någon gjort eller ve och fasa ta reda på vad grannen tjänar. Så jag håller med dig Slick, det är synd om människorna, ja vi andra som inte är lierade med Skatteverket.

Anonym sa...

Hoppsan, en förklaring är på sin plats. Jag kan näppeligen veta vilken mentalitet anställda på Skatteverket har men OM det är samma (jag tror det) som det beteende de uppvisar så är det riktigt läskigt!

fisken sa...

Ja...*suck*
Om DU kan hitta en förklaring på hur tusan de tänker så är du ett geni!

BTW: OM du nu är ett geni så kanske du kan förklara detta.
1.Det finns ungefär 360 miljarder i obetalda skatter att kräva in.
2. Kronofogden sparkar folk för att spara?

Borde det inte vara bättre att anställa FLER? Då kanske de kan kräva in de där miljarderna så är lösningen självfinansierad?