torsdag, november 19

En liten grej. Som egentligen är stor.

Eftersom att ha jobbat hårt för pengarna (så hårt för pengarna) har jag ju inte hunnit läsa mina favvobloggar på länge (30+! Prankmonkey! Lilla Duktig!) så det här har säkert formulerats skarpare, smartare och intill uttjatandets brant, men det skiter jag i:

Vellinge. Mitt hat över dessa obildade, snåla, inskränkta, motbjudande minusposter känner inga gränser. Jag får impulsen att sparka hårt på något så fort jag ens ser namnet i skrift. Jag vill sätta varenda hjärndöd skåning som sitter och muttrar över att "ingen minsann frågade mig om jag ville hjälpa små flyktingbarn" i flyktingläger i Sudan. Sedan vill jag att sudaneserna ska slänga ut dem med orden "ingen frågade oss om vi ville hjälpa inskränkt white trash".

Jag är från ghettot. Ingen frågade min lilla kommun om vi ville ta emot mer flyktingar från Irak under sex månader än hela USA gjort under tre år. Läs det igen. Min lilla kommun har tagit emot fler flyktingar än HELA USA. Det känns. Ekonomin är i botten. Kriminaliteten är på toppen. Och ännu fler flyktingar kommer.

Därför känns det extra personligt, och extra rosenraseriframkallande, att höra dessa dryga svin sitta och gnälla över sin andel flyktingar. Och veta att gnäller de tillräckligt mycket kommer de säkert slippa. Så min kommun får ta på sig att hjälpa även dem.

Vi ska hjälpa. Vi ska ALLA hjälpa. Vi ska DELA på ansvaret för de flyktingar som kommer till Sverige och vill bygga upp sina liv. Vi ska definitivt inte acceptera att ett gäng skånska grisar sitter och jäser i sina mexitegelvillor och vägrar upplåta ens en halv spettekaka. As.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Word!

Jag länkade till det här inlägget. Barasåruvet.

30+ sa...

Och där fick jag koll på att du kommer från Södertälje. Eller?

Och ett liknande scenario har jag också lekt med i mitt huvud.

Huskatt sa...

Man bör nog fördela det lite mer över hela landet och enligt mig, ska alla självklart vara välkommna överallt. Även i Skåne.

Tehataren sa...

Det finns liksom skäl till att man flyttar därifrån. Och inte flyttar tillbaka...

Hojkillen sa...

Så vi sitter i samma kommun? Så trevligt! :)

Men det är väl ändå så att man undrar så smått om det ska behöva bli så som det blivit i den här kommunen?

Slick sa...

30+: Jajamen, det är korrekt!
Hojkillen: Nej, den kommunen lämnade jag utan att se tillbaka så snart jag gått ut gymnasiet. Nackdelarna övervägde fördelarna alldeles för markant för att vilja stanna en sekund längre än nödvändigt.