fredag, oktober 9

Skitprodukt


Slick jobbar som en gnu (udda talesätt det där. Gnuer har aldrig slagit mig som varande överdrivet arbetsamma) så bloggandet får stå tillbaka. Shit happens.

Men ibland tar frustrationen över skräpapplikationer på Det Stora Företaget överhanden, och någonstans måste jag avreagera mig. Lotus Notes, t ex. Vilken skitprodukt! Varför ett företag skulle välja att använda Notes för mail istället för, säg, Outlook är mig fullständigt främmande. Låt mig ta ett exempel:

Min kollega ska följa med mig på ett möte. Jag kan inte vidarebefordra mötesinbjudan till henne. Det FINNS inte någon vidarebefordra-knapp. Möjligen kan jag "delegera" mötet till henne, men vi ska ju gå båda två!
Jag var tvungen att göra en skärmdump av min möteskalender för att ge henne informationen.

Läs det igen. En skärmdump. Av ett mail. För att det inte finns någon VB-knapp.

Lotus Notes - jag hatar dig med elden hos tusen solar.

3 kommentarer:

Medelklassman sa...

Till och med Regeringskansliet har ju övergett LotusNotes. Jag trodde annars att det var den sista bastionen.

jonna sa...

vi använder också lotus notes. eller ja, jag skiter ganska mycket i all information som inte framförs direkt till mig, muntligen. men det är meningen att vi ska använda lotus notes.

Anonym sa...

Hahaha - när jag jobbade på IBM var vi tvungna att använda Notes. Det var ju vår jävla produkt. Vi var alla ense om att det sög, sög, sög. Vi som höll ordning på metrics tjyvgjorde jobbet i excel, för 123 bara kraschade.

mvh
Världsahemligt anonym.