torsdag, december 3

Öööh! Böööh! Och andra intelligenta uttalanden

Fadde rasar mot Arla (se där en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva) - de har på baksidan av mjölkpaketen presenterat stegosaurus som en "dörrvaktsödla" med mycket muskler och liten hjärna. Enligt Fadde är Arla "...ett stort, känt företag som borde förebygga mobbning. I stället smutskastar man en yrkesgrupp utan anledning."

HAHAHAHAHA!

Utan anledning? Förebygga mobbing? Den dag dörrvakter vid Stureplan (*host* Ayesha på Berns *host*) inte bryskt avvisar alla med mörkt hår eller fel skor eller utövar oprovocerat våld mot invandrare (beteendet kallas allmänt mobbing) samt slutar titta på mig med tomma ögon och öppen mun när jag använder ord med mer än tre stavelser har Fadde möjligen fog för sina ord. Tills dess har dörrvaktsyrket exakt det rykte det förtjänar och eventuell "smutskastning" är definitivt inte utan anledning. För oavsett vad diverse slentrianuttryck säger är det handling som räknas, inte tanke, och det är det du gör som definierar vem du är snarare än vad du vill och tänker. Beter sig dörrvakter som primitiva djur med liten hjärna och stor kropp är det vad de är, tills de slutar bete sig som det. Frågor på det?

Och så, naturligtvis, en disclaimer: Jag känner dörrvakter som är utmärkta människor. Trevliga, professionella och vettiga på alla sätt. Men så länge majoriteten av dem beter sig som idioter kommer majoriteten av oss kategorisera hela yrkesgruppen som det. Tough shit, gilla läget. För fler exempel: se svenskarnas attityd mot romer, Vellinge, pensionärer och lattemorsor.

4 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Lustigt. Jag har liknande fördomar om folk som besöker Stureplanskrogar.

Slick sa...

Det står dig fritt, naturligtvis. Den sprängande punkten är att gästerna på Stureplanskrogar inte gjort rasande pressutspel för att de framställs som dinosaurier. Vilket är det idiotbeteende inlägget handlar om.

Ron Obvious sa...

Nej, de översvämmar bloggosfären med sina visdomar i stället.
Men visst, även jag utgår från att Fadde hotade redaktörn med stryk om denne inte tog in hans enstaviga debattinlägg fyllt av grymtningar.

Slick sa...

Ron: Just så. Vi är överens. Om de alla kunde hålla sig på improveme.se skulle det vara så mycket lättare att ignorera dem en masse.