måndag, januari 4

Till minne av en nyårsafton

Så, den 1 januari vaknade Slick med solens illvilliga laserstrålar vilt skjutandes (ljudeffekt: pew-pew-pew!) rätt in i min uppenbarligen rätt söndertrasade hjärnbark. En snabb fysisk healthcheck ger vid handen att
a) sminket sitter kvar. Fast inte där jag upsprungligen applicerade det.
b) jag är ensam i sängen. Behov av coyote ugly-avgnagande av den egna armen för att komma undan illaluktande hemsläp finns alltså inte, bra så!
c) lätt huvudvärk, men inget illamående.

Styrkt av dessa tecken försöker jag mig på att kliva ur sängen, och noterar då omedelbart följande:
a) en stor bula vid ögonbrynet
b) ett stort smärtsamt blåmärke på ena skinkan
c) ett blodigt knä

Vidare efterforskningar av närmiljön ger enbart fler frågor:
a) strumpbyxorna som ligger avskalade vid sängen har både maskor och blod på ena knät
b) klänningen är lerig
c) skorna är leriga
d) kappan är lerig

Såvitt jag vet var jag först hos min Stora Kusin på en trevlig nyårsmiddag följt av tolvslagspussande (obligatoriskt) och vidare festande i borgen på Gärdet. Jag har också ett tydligt minne av att jag, vid tresnåret, inser att jag visserligen fortfarande kan diskutera politik med den skarpaste men däremot helt tappat förmågan att stå själv. Väggar och andra användbara föremål måste användas som stag eftersom jag, lämnad på mitt eget bevåg, strax vinglar iväg helt utan styrfart i obestämbar riktning. Jag har också en vag aning om att jag snodde någon annans taxi - men hey, en nyårsnatt i Stockholm är det survival of the fittest som gäller, åtminstone vad taxiinförskaffning anbelangar.

Utöver det vet jag icke. Visst kan jag dra slutsatsen att en blondin med huggormsgång och stilettklackar ute på Gärdet ramlar både en och två gånger, men var någonstans hittade jag lera? Sist jag kollade var det mesta stelfruset på nyår, och visst var jag lite småhet men knappast så smokin' att tjälen gick ur marken.

Nå. Jag börjar i alla fall 2010 med ett i sanning blankt blad, åtminstone vad de första tio timmarna beträffar. Gott nytt år!

2 kommentarer:

Lilla Duktig sa...

Haha!
Jag såg before-bilderna på Facebook. Du var sjukt snygg.

Huskatt sa...

aha..lyckad kväll!