fredag, januari 29

Partierna

Det är valår i år!

Här är de partier Slick kommer ägna lite extra tid åt att granska. Vilka kommer hamna i blåsväder på grund av radikala "utspel" i stil med svenskaprov för invandrare? Vilka kommer skrälla i opinionssiffrorna? Vilka kommer skicka spioner till varandras valstugor? Tärningen är kastad!

Socialdemokraterna: Det trygga, socialistiska, statsbildande. Experter på att slussa in alla i anställning inom offentlig sektor. Det enda parti som har ett eget full-politiserat fackförbund - och kommer undan med det.

Moderaterna: Det liberala alternativet. Opererar med prefixet "nya" sedan 4 år tillbaka, vilket skulle vara ett slags moderaterna light - liberalism utan egoism. Kan kritiseras för en sorts libertarianism på högsta nivå där alla får sköta sig själva och ingen hjälper någon annan.

Vänstern: Lider fortfarande(!) av Ohlys kommunistutspel och Schymans avhopp. Dessutom av att kommunism är väldigt osexigt och får många (Slick) att tänka på orakade armhålor samt duschbrist på kibbutz. Kan möjligen få uppsving då alla utförsäkrade kommer rösta så lång från moderaterna som möjligt. I stort sett menlösa.

Miljöpartiet: Alla älskar vi miljöpartiet, men ändå röstar vi på sossarna eller moderaterna när det blir dags att välja. Det känns liksom lite mumintroll-naivt att rösta på skäggtomtarna, fast de verkar så söta och vettiga. Formkurvan är stark - ekologiskt är hippt, de har positionerat sig mot ipred-skräp och Maria W är fullkomligt lysande som image utåt.

Centern: Sveriges mest schizofrena parti. Medlemmarna är grisbönder uppblandat med Stureplansbrats, ledda av en mattant. Inte en enda normal människa någonstans. Antagligen har centern de absolut roligaste konventen. Historiskt sett brukar de också göra minst ett klart suspekt utspel / vallöfte.

Folkpartiet: Här är de, galningarna! De som är för liberala för moderaterna, äger för mycket mark för centern och tycker det daltas för mycket i sossarna. Får fullkomligt nippran minst tre gånger per valår och gör helt vansinniga, men hysteriskt roliga utspel. De menar väl. Men det blir ofta så fel, så fel.

Kristdemokraterna: Som Folkpartiet, fast för kristna. Precis lika vansinniga, men med argument från bibeln istället. Precis lika underhållande.

Sverigedemokraterna: Kalle Anka-parti för mentalt underutvecklade.

Där är spelarna, media är spelplanen. Må bästa lag vinna!

3 kommentarer:

30+ sa...

Jävlar vad roligt det här var:

"Medlemmarna är grisbönder uppblandat med Stureplansbrats, ledda av en mattant."

Vansinnigt skarp analys.

ksth sa...

Fast är det något som Centerpartister gör mer än några andra så är det att äga mark. I princip halva Sveriges yta. Jag tror att det snarare är så att folkpartister bor för mycket i stan/centralorten för Centern.

Slick sa...

30+: *tackar och bugar*
ksth: Du har en poäng där. Komplett skogstokiga är de dock oavsett. Heja!