torsdag, juli 30

Johan Staël von Holstein kan inte räkna

Ingen har väl missat att Marianne Samuelsson varit så korkad att hon låtit sig fastna på band när hon ger fördelar till en entreprenör. Det har inte von Holstein gjort, så han går ut i försvar. Bra så, själv är jag lite kluven mellan dels det tröttsamma Svenne Banan-tänket att en egenföretagare inte är synonymt med en skattebetalare (när ska Sverige ta sig upp ur torpar-och-patron-tänket?) och dels det pinsamma faktum att strandskydd uppenbarligen bara är värt något när det inte är en ekonomisk maktfaktor närvarande.

Eftersom jag inte har min åsikt helt klar för mig avstår jag från att kommentera kärnfrågan, men måste ändå på och peta lite i såret, för det här citatet fick mig att garva högt:

"I Sverige är blott tio procent egenanställda jämfört med Europasnittet på 15 procent. Det innebär att vi är 50 procent sämre än Europa och inte fem procent som många som inte kan räkna tror. "

Och bland de som inte kan räkna räknar vi nu även in (trumvirvel) Johan själv! Diffen mellan 10 och 15 är 5. 5 är 50 % av 10, 33 % av 15.
Vi är 33 % (give or take) sämre än Europa, Johan. De däremot är 50 % bättre än oss.

Du måste tänka på pjocenten näj du jäknaj, Johan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och du måste tänka på svenskan när du skriver, Slick!
Europa är nämligen 50% bättre än vi (är).

Slick sa...

jag/mig. oss/vi. Mitt eget privata grammatikhelvete.

Lrss sa...

hehehe - alla verkar få sig en släng av sleven här. Johan, vilken irriterande människa.