tisdag, september 15

Dagens bästa citat

Saxat ur diskussion med vännen DiplomatPojken, lika ateistisk som jag, om varför vi tycker det är riktigt jäkla onödigt att springa runt och tro på "Gud":

"Because Slick - grownups don't need invisible friends."

Nuff said.

5 kommentarer:

30+ sa...

I'm afraid your friend is wrong. Many grownups need invisible friends - because you might still be a moron, despite being a grownup.

Slick sa...

30+: True dat.

Jellyfish sa...

Men karma har vi inga problem med? Vem tänker du är the great karmic scorekeeper?

Slick sa...

Jellyfish: 1. Vilka är vi?
2. Karma håller koll på sig själv - det där är som att fråga vem som ser till att gravitationen tvingar grejer mot marken istället för upp i taket. Det är bara hittepå som kräver poängräkning.

Jellyfish sa...

Ursäkta språkslarvet. Läs vi=du i det här fallet. Gravitationen är ett vetenskapligt fenomen, observerbart, mätbart, man kan systematiskt experimentera, samla information, ställa hypoteser. Karma, not so much.

Se vidare Tehatarens kommentarer till ditt inlägg "Plötslig, omvälvande insikt" den 3/12 (inte nödvändigtvis delen om och/eller).

Vad man tänker och tror om karma i förhållande till vem som håller koll på den och en eventuell gud verkar spänna över ett brett fält. Jag halkade in på din blogg och noterade att du gjorde dig lustig över gudstro i vuxen ålder i ett inlägg, medan du i andra inlägg refererade till karma som det mest naturliga i världen. Värt att ställa någon fråga om, tyckte jag.

God jul, hoppas du tog dig igenom förra veckan utan alltför mycket kontakt med den okunniga hopen, och att humöret blir bättre nu.