fredag, augusti 21

Elisabet Borsiin Bonnier bör hålla snattran nu

Oavsett vad jag tycker / vem jag håller på i Israel/Palestina-konflikten är det en formulering i Elisabet Borsiin Bonniers fenomenalt urblåsta och ogenomtänkta uttalande som fick mig att resa ragg:

"The article in the Swedish newspaper Aftonbladet is as chocking and appalling to us Swedes, as it is to Israeli citizens."

Jag är, sist jag kollade, svensk medborgare. Jag är varken chockad eller förfärad över artikeln i Aftonbladet, och är det något jag avskyr så är det när människor jag aldrig träffat lägger ord i munnen på mig. Jag har därför bara en sak att säga till Bettan Bonnier:

Håll käften. Du har ingen aning om vad jag eller resten av svenska folket tycker om det här - vad vi tycker är nämligen inte homogent. Vi är nästan nio miljoner, smulan! Trodde du verkligen att vi alla tycker samma sak? Så klart du inte gör. Är du så feg att du inte vågar stå för dina egna åsikter utan istället gömmer dig bakom "svenska folkets" påstådda syn på saken, då har du inget på en ambassadörspost att göra överhuvudtaget. Vad mig anbelangar har du förverkat rätten att använda uttrycket "us Swedes" nu, din patetiskt världsfrånvända klimakteriekossa. Ta din personliga agenda och stoppa upp den i valfri hålighet. Munnen vore bra, så slipper vi höra mer från dig.

3 kommentarer:

Lrss sa...

Hear hear

Sjukt irriterande är också aftonbladet & co som tycker detta är en helt horribel attack på yttrandefriheten samtidigt som de för ett par år sedan tyckte det var en bra idè att förbjuda/stänga ner tidningar/siter som visade Muhammed-karikatyrerna.

Politiker & journalister....kan vi inte ersätta dem med dragspelsspelande chimpanser istället? Betydligt mer bang for the buck...

Anonym sa...

Hear, hear!
Kunde inte sagt det bättre själv. Jg blir så glad att hitta likasinnade i detta globala media och måste dessutom ge dig Slick en stor applåd *klapp, klapp* för du skriver så skitbra och sarkastiskt roligt- Skulle du också vilja tillbringa en lång, champangedrickande kväll med Oscar Wilde?

Slick sa...

Lrss: Men om det var dragspelsspelande chimpanser skulle det ju vara mycket större chans att något bra blev gjort. Vad skulle vi då klaga på?
Anonym: Tack tack! Jag skulle gärna spendera en kväll med Oscar Wilde förutsatt att jag hade en TARDIS och således slapp stirra på ett lik hela kvällen.