onsdag, augusti 26

Male bonding

Öppen fråga till alla er med en Y-kromosom: Varför kan inte män krama varandra utan att göra den obligatoriska jag-är-inte-bög-rygg-klappen? I somras gjordes till och med ett någorlunda vetenskapligt, om än hyfsat alkoholindränkt, försök till empirisk kunskapsinsamling på ämnet. Dirren och hans gode vän försökte medvetet krama varandra UTAN att ryggklappa. De fick ta i med all sin viljestyrka för att inte högerlabben skulle börja studsa på den andres skulderblad. Efter några sekunder blev situationen outhärdlig för båda. Ett snabbt skutt bakåt och ett gemensamt "uuääääähhh!" med tillhörande rysning. Bådas efteranalyser var rörande eniga och löd ungefär "Obehagligt. Lite snuskigt. Klar devalvering av manligheten."

Det är lite kul, det där. Utmaning till er manliga Slick-läsare: Krama din killkompis utan ryggdunk idag! Notera hans, och din reaktion. Återrapportera, please. Enquiring minds want to know.

Till sist, en högst okonventionell privat shout-out: Andras chefer spenderade söndagkvällen i TV-soffan. Slicks Dirren spenderade den med att vara den förste i världen som sabrerar en champagneflaska på toppen av Mt Blanc - med en ishacka. RESPECT!

13 kommentarer:

30+ sa...

Bra spaning. Det har jag inte tänkt på. Klappen är väl för att ta udden av det intima, kan jag tänka mig.

Själv är jag inte mycket av en kramare. Av vänner alltså.

Anonym sa...

Angående Dirren, var det inte lite ute att vara först med någon obskyr kombination av saker? Typ att sabrera en flaska bubbel på toppen av ett berg med ishacka? För i annat fall ska jag ta liften upp på det däringa berget och ta med mig en ishacka, men i mitt fall sabrera en flaska med rosa bubbel och således bli först att göra det.

Nog om det!

30+ sa...

Sabrera champagne? Är inte det egentligen en metafor för att dra i struten lite?

I mina ögon ligger det på ungefär samma plats på en värdeskala.

Slick sa...

Anonym: Visserligen har du en poäng där, men mitt respect-shout-out ligger mer i det faktum att karln klättrade upp på Mt Blanc medan vi andra satt och degade i soffan - och inte gjorde det för att vara först och komma i tidningen, utan för att ha gjort det. Och lift till toppen? Nädu, kompis. Dit får man vackert klättra för egen maskin.

Slick sa...

30+: HAHAHA! Jag har aldrig hört omskrivningen, men den är sjukt bra. Från och med nu ersätts "ruska tupp" med "sabrera champagne" i mitt ordförråd.

För övrigt är det rätt kul att dra av flaskhalsar med valfritt tillhygge. Don't knock it 'til you try it.

Anonym sa...

Slick: Tack för poängen!

Slick sa...

Anonym: så lite så. cred where cred is due.

30+ sa...

Slick: Så länge du inte tar fram kniven när det vankas hand jobs så är du välkommen att göra som du vill. ;-)

Men "ruska tupp"? Var kommer det ifrån? Vad är ruska? Och hur ser man liknelsen med en tupp? Sånt kan jag grunna på alldeles för mycket.

Slick sa...

30+: Omedelbar och helt overifierad associationsteori kring uttrycket "ruska tupp":
Det är inte helt nytt, jag har hört det sen jag var liten. Ruska, i betydelsen "skaka om". Och tuppen, ja jag gissar att den kommer från engelskans cock - som ju bekant betyder både kuk och tupp.

Fredrik sa...

Jag kramar nog min manliga kamrater en del, och vad jag har upptäckt är att dom som är Svenskar, kör mycket med ryggklappet, medans dom andra två (Brasilien samt Portugal) bara kör en helt vanlig kram.

Stör mig inte alls faktiskt.

Angående något helt annat så jag tycker att Slick, 30+ och MikeBike borde ha en egen tv-show! Vore kung!

Slick sa...

Fredrik: Det är ju en strålande idé! Ringer du och pitchar Baluba?

30+ sa...

Jag är fett med på, som man sa när jag var cool, 1997.

The Genderrorist sa...

Slick: Låter en smula osannolikt att den manliga "kompiskramfobin" skulle vara så utbredd som du hävdar.

Själv har jag nog vad jag tror tolkas som en rätt maskulin framtoning (och nu lägger jag alls ingen värdering i det, utan utgår bara från hur normen brukar diktera att det skall uppfattas) då jag är en lång, tung, skäggig metalhead...

Jag kramar de flesta av mina (nära) killkompisar på ett högst vanligt sätt; utan ryggdunk, med värme. Ingen verkar nämnvärt störd av det.

Jag säger inte att du är fel ute, men jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är så illa som du föreslår.

People?