torsdag, augusti 20

SAAB - kan du inte bara lägga dig ner och dö nu

Bara en liten, liten kommentar om SAAB, Koenigsegg och Maud Olofsson:

Det är så enormt skönt att hon vägrar ge Koenigsegg statliga lån för att köpa SAAB. Ett företag som går med förlust är ett dåligt företag. Långsiktigt skapas inga jobb genom att staten håller dåliga företag under armarna med lånebidrag, det enda som händer är att skattepengar fortsätter ösas ner på samma uppenbarligen urusla produkt. En produkt ingen vill köpa till ett pris som gör att företaget går med vinst är nämligen en usel produkt, eller möjligen ett resultat av ett uselt skött företag. Oavsett vilket är det knappast något som är värt att satsa på.

Använd de potentiella lånemiljonerna/miljarderna/biljonerna till att.. tja, anställa fler lärare och sjuksköterskor kanske?

Och angående alla de som potentiellt blir arbetslösa när SAAB då oundvikligen läggs ner: Det är tråkigt, och direkt tragiskt för flera familjer. De måste kanske flytta till annan ort för att få jobb, skola om sig, ta ett jobb de är överkvalificerade för eller helt enkelt inte tycker om. De kanske inte ens lyckas få ett nytt jobb, oavsett hur mycket de söker. Det är förstås väldigt tråkigt för de personerna, men vet ni? Det är sånt som händer. Lösningen är näppeligen att ge konstgjord andning till liket, dvs fortsätta ösa pengar på ett skitföretag som inte klarar sig självt bara för att undvika att behöva ta tag i arbetslöshetsproblemet överhvudtaget.

Med statligt stöd blir SAAB inget annat än en arbetsmarknadsåtgärd, och såna har vi tillräckligt av.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh, jag önskar att du var ansvarig för arbetsförmedlingen istället för den urkorkade, egoistiska Hernandes-whatsoever vad hon nu heter! Då skulle det bli liv i rullorna mån tro, och inte bara det, kanske SAAB skulle kunna anamma "vi rullar" oxå

Anonym sa...

Slick for president. Now.

Slick sa...

*tackar och bugar*
Titta efter min valkampanj 2010, i ett bloggflöde nära dig.

Bettan sa...

Ja här har du en röst till!