tisdag, mars 10

And they keep on coming...

Jesustomtarna slår till igen. Och Slick blir såklart irriterad igen. Jag har inget emot människor som tror på gud, men tron tycks onekligen gå hand i hand med resonemang som är helt uppåt väggarna. Vad är det här för inskränkt fjanteri? Vad är det med religion som gör att troende tycks oförmögna att tänka varvet runt? KD vill införa "barnbonus" på 10 lax till de som skaffar barn. Enligt Anders Sällström för att samhället måste ge signalen "vi behöver fler barn". Du, Anders? Jorden är sjukt överbefolkad. Är det något vi, som global ras, inte behöver är det fler barn. Det faktum att vi är tvungna att använda övergödning och nästintill permanent utarmning av jordens resurser för att kunna producera tillräckligt med föda åt befolkningen betyder att vi är. för. många.

Men KD menar ju inte globalt sett, såklart. KD menar här i Sverige. Här behövs det fler barn. Då kan man ju tycka att det vore smart att slå två flugor i en smäll där och subventionera, säg, adoptioner från utlandet? Fler svenska barn och det utan att lägga sten på överbefolkningsbörda. Men det är inte ok för KD. KD vill ha fler svenskfödda barn. Det är den enda slutsats som går att dra, och den är riktigt obehaglig.

Vi lever i en global värld. Två av mina tre bästa vänner bor i andra delar av världen och jag pratar oftare med dem än med många vänner i Sverige. Harald i Herrljunga konsumerar samma TV-serier som Burt i Washington och Juan i Rio de Janeiro. Vi äter asiatisk sushi till lunch och libanesisk meze till middag medan Lilla Duktigs lillasyster käkar svenska köttbullar i Tokyo. När Polen fattar beslut om fiskekvoter påverkar det killarna som står och metar vid Pite havsbad. Stort och smått hör ihop på en global skala - utom hos svenska politiker då. De gör high-five och tycker de är jävligt "intörnasjönal" när de dragit en bira med en representant från norska folketinget.

Att KD på allvar menar att det är en bra idé att aktivt stimulera lokalt barnafödande samtidigt som en global överbefolkning gör att människor svälter ihjäl i samma takt som djurliv utrotas och skogar skövlas för att göra plats för åkermark, det är bara hejdundrande inskränkt, outbildat, bakåsträvande och skygglappsförsett. Kort sagt - vad man kan vänta sig av ett gäng lallande Jesustomtar. Igen.

Inga kommentarer: