onsdag, mars 11

P0wned, n00bz!
Mitt i brinnande TPB-rättegång börjar det så sakteliga byggas upp ett buzz kring det jag och alla andra utom Antipiratbyrån visste skulle komma:


Helt anonymiserad fildelning. Samma teknik i grunden som vanlig torrenttjosan, men med lite annorlunda delningsstruktur som gör att det är omöjligt att se vad som flyttas från vem och till vem.


Moraliska och etiska åsikter satta åt sidan är ju detta bara ännu ett bevis på det uppenbart futila i att försöka begränsa fildelning medelst juridiska åtgärder. Antipiratbyrån kommer alltid vara ett steg efter, datanördarna alltid ett steg före. Det är ett faktum, oavsett vad man tycker om det. Henrik Pontén försöker förgäves täppa till ett hål i taget, men precis som för Scrat i Ice Age spricker bara ett nytt upp och sprutar slask i ögonen på honom. Stäng ner Pirate Bay, fine, det gör ingen som helst skillnad i praktiken - förutom att det begås justitiemord förstås, vilket garanterat kommer bita de ansvariga där bak förr eller senare. Det ser jag fram emot.

4 kommentarer:

hiro sa...

fast TPB-ägarna sa ju att de själva skulle komma på en sån här teknik, när ipred gick igenom. väntar fortfarande.

Slick sa...

Tror du kan sluta vänta nu, Hiro. Fildelningen består, men aktörerna kommer alltid skifta. Precis som vi lämnade DC++ och gick över till torrents och TPB kommer TPB dö förr eller senare när ny teknik tar över efter torrents.

30+ sa...

Jomen visst har du rätt här, men justitiemord? Det får vi se när domen faller. Vad som däremot är mög är den här lagstiftningshetsen för att skydda upphovsrätten som samtidigt innebär inskränkning av medborgarnas rättigheter, that's just pure shit.

Och dessvärre tror jag inte att de ansvariga kommer få någon backlash på det. Folk i allmänhet verkar så jävla oinsatta och liknöjda med sin melodifestival och sin bag-in-box.

Slick sa...

Helt rätt, 30+, det får vi se när domen kommer. Jag kan se din poäng i det att de ansvariga inte får någon back lash också, men jag hänger envist fast vid någon form av rättvisetro - får de inte skit för det här kommer karma plocka dem om några år ändå. De kommer bryta benet dagen före långsemestern eller så.