måndag, maj 11

En stilla undran

Med tanke på att de europeiska kungahusen, som en direkt effekt av kutymen att bara gifta sig med andra kungligheter, skrapat i botten på gentunnan i ganska många hundra år redan (man får inte öron som prins Charles utan häpnadsväckande krumbuktiga DNA-snurror) - är det inte lite extra oroväckande att Daniel och Victoria är så enormt lika? Som... syskon?

Jag trodde först att importen av en man från folket skulle vara ett välkommet tillskott till den utfiskade genpool vi tar våra blivande regenter från. Jag inser nu att Daniel har potential att upfylla epitetet "kusinen från landet" på så många fler sätt än jag trodde från början. Det är en inte helt välkommen insikt så här vid måndag lunch.

5 kommentarer:

Mårten sa...

Om man vill bli vulgärdarwinistisk kanske man kan säga att säga att traditionen att gifta sig med någon som liknar en själv är så djupt rotad i de europeiska kungahusen att den blivit en personlig förkärlek för det nu blivit en förutsättning för att sprida sina gener.

Huskatt sa...

Är det inte normalt att attraheras av någon med liknande utseende som man själv?
Annars är det en högst oroande tanke..har Knugen varit på vift?

Slick sa...

Givetvis vill vi vara vulgärdarwinistiska - om inte annat för att det är veckans härligaste ord. Tack, Mårten!Huskatt - jag har läst någonstans att det visst ska vara normalt precis som du säger, men jag misstänker att även det är misdirection-propaganda från de blåblodiga... De är ju de som i högre grad än småbyar i Sörmland vurmar för att hålla blodslinjen ren, om man så säger. ;-)

Skinkan sa...

Sveriges nästa tronarvinge kommer ju att få en haka som kan peta ut ögonen på folk!! hehehe

Lilla Duktig sa...

Well put, my well-dressed friend!