måndag, maj 11

En stilla undran

Med tanke på att de europeiska kungahusen, som en direkt effekt av kutymen att bara gifta sig med andra kungligheter, skrapat i botten på gentunnan i ganska många hundra år redan (man får inte öron som prins Charles utan häpnadsväckande krumbuktiga DNA-snurror) - är det inte lite extra oroväckande att Daniel och Victoria är så enormt lika? Som... syskon?

Jag trodde först att importen av en man från folket skulle vara ett välkommet tillskott till den utfiskade genpool vi tar våra blivande regenter från. Jag inser nu att Daniel har potential att upfylla epitetet "kusinen från landet" på så många fler sätt än jag trodde från början. Det är en inte helt välkommen insikt så här vid måndag lunch.

6 kommentarer:

Mårten sa...

Om man vill bli vulgärdarwinistisk kanske man kan säga att säga att traditionen att gifta sig med någon som liknar en själv är så djupt rotad i de europeiska kungahusen att den blivit en personlig förkärlek för det nu blivit en förutsättning för att sprida sina gener.

Huskatt sa...

Är det inte normalt att attraheras av någon med liknande utseende som man själv?
Annars är det en högst oroande tanke..har Knugen varit på vift?

Slick sa...

Givetvis vill vi vara vulgärdarwinistiska - om inte annat för att det är veckans härligaste ord. Tack, Mårten!Huskatt - jag har läst någonstans att det visst ska vara normalt precis som du säger, men jag misstänker att även det är misdirection-propaganda från de blåblodiga... De är ju de som i högre grad än småbyar i Sörmland vurmar för att hålla blodslinjen ren, om man så säger. ;-)

Skinkan sa...

Sveriges nästa tronarvinge kommer ju att få en haka som kan peta ut ögonen på folk!! hehehe

Lilla Duktig sa...

Well put, my well-dressed friend!

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園