tisdag, maj 5

Våldsam avsaknad av ryggrad

I svallvågorna som kom av hon Odellbruttans "konstnärliga installation" på psyket var det ju en Konstfacks-elev till som satte institutionen i blåsväder; den kissnödige lille ligisten som sprejade ner en tunnelbanevagn och orsakade skador för många många tusen kronor i konstens namn, som det så fint kallades. Det blev polisanmälan och utredning såklart, men...

Den är nedlagd nu. På grund av "brist på bevis". Det kan vara den sämsta förklaring till en nedlagd utredning jag hört i hela mitt liv. Snubben har filmat sig själv begå brottet och haft (har säkert fortfarande) för avsikt att offentliggöra filmen som en del av sitt namngivna, icke anonyma avslutningsarbete. Brottet är filmat och personen är namngiven på eget initiativ, en ren bekännelse alltså. Och utredningen läggs ner i brist på bevis? Det är pinsamt. Jag sitter här och skäms.

Har ni, svensk polis och åklagarmyndighet, inte lust att väcka åtal för att ni är rädda för publiciteten, för att ni fått påtryckningar uppifrån, för att det är en känslig politisk fråga som ni inte vill blanda er i - ha då åtminstone så mycket stake att ni erkänner det istället för att gömma er bakom "brist på bevis". Just nu framstår ni allesammans som fegt ängsliga maskar vars bästa delar torkade in på er mammas lår när pappa drog sig ur för sent. Patetiskt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha, in your face bonnjävel! go nug!

Slick sa...

In my face? Din fega lilla Anonym-tönt. Nu bekräftade du just att Nug och alla som håller på honom är just vad jag misstänkte - patetiska små maskar.

ksth sa...

Och är det inte konstigt att Anna Odell omedelbart hängdes ut med namn och bild, medan NUG får fortsätta att dölja sig bakom en pseudonym? Varför är hans anonymitet värd att bevara? Han kan ju inte gärna ha gått på Konstfack anonymt, så det kan ju inte vara omöjligt att publicera även hans namn. Om det nu är namnpublicera brottsmisstänkta man vill göra.