torsdag, maj 28

Men för i helvette

Tingsrätten - det är fanimig en regelrätt vendetta nu. Jag hatar dem med elden hos tusen solar. Kolla in detta: Det är lägenhetsbråk. En kille attackerar sin tjej med kniv. Hennes hund gör det hundar brukar och attackerar killen där det känns som mest - vilket får honom ännu argare och han hugger sin tjej i huvudet (!) med kniven.

Det verkar väl solklart? Nej. Inte för tingsrätten, denna motbjudande pöl av senildement gubbslem. De menar att eftersom det gör ont att bli biten i pungen är det inte så konstigt att killen hugger sin tjej i huvudet. Således ger de killen strafflindring! Han får ett lättare straff för att de tycker synd om honom!

Kan någon förklara för mig var någonstans det står att straffet ska bli mildare för att man har ont i kuken? I min bok är det aldrig någonsin ok att hugga sin flickvän i huvudet, oavsett vad hennes hund gjort dig. Men det är väl någonstans så att män ömmar särskilt för just scrotum-skador. Det hänger ju där utsatt och dant det lilla paketet så att män kan känna enorm sympati för en kille som haft en rottweiler hängande i pungen är inte så konstigt. Det som däremot är uppåt väggarna är när ett gäng gubbar helt ostört kan låta sympatikänslorna väga in när straffsatser ska sättas - vågar jag gissa att majoriteten av just denna tingsrätt var män? Såklart jag vågar. Inte fan skulle en kvinnlig majoritet sänka straffsatsen för ett as som huggit sin tjej i huvudet - oavsett hur många hundar som attackerat honom.

Tingsrätten - oh, it's on, era värdelösa bakåtsträvare! Från och med nu gör jag en Cato:

För övrigt anser jag att tingsrätten bör förstöras.

6 kommentarer:

30+ sa...

*klapp klapp klapp*

Fanns det en grupp på Facebook, och om jag var med på den sajten, skulle jag LÄTT gå med.

Huskatt sa...

Vill inte att det du skriver ska vara sant. Att man blir dömd utefter personliga åsikter och känslor.
Men inser väl ändå att du har rätt.
Och det är helt åt helvete.

Hälsporren sa...

Hear, hear! Håller med.

hon i receptionen sa...

Say what?!

Jonatan sa...

fan vad du är rolig. för övrigt anser jag... :D senast jag hörde det var i Historia B på gymnasiet.

Slick sa...

Jag kör en månad med För övrigt...
Så får vi utvärdera sen.