torsdag, juni 25

Arsenik och gamla spetsar - IRL

Egentligen borde inte Slick jubla i det här läget. Kidnappning och tortyr är inte roligt. Men trots det kan jag inte låta bli att heja lite extra på pensionärerna - det finns något extra beundransvärt i det att fyra antikviteter med en fot i graven gjort något så extremt som att kidnappa en kille och tortera honom i några dagar.

I korthet - en finansvalp spekulerar bort fyra tyska pensionärers pengar på Floridas fastighetsmarknad. Alla stålar borta, de sista ljuva åren ter sig plötsligt klart regntyngda. En vanlig pensionär hade stoiskt ätit kattmat och lidit i det här läget, kanske beklagat sig på en insändarsida någonstans under rubriken Upprörd Skattebetalare. Men järngänget i Tyskland kände att nä, nu jävlar är det nog. I alltför många år har de blivit undanskuffade på trottoarer, väntat förgäves på telefonsamtal från barnbarnen och inte fått sittplats erbjuden på bussen. Hit men inte längre. Dags att ta saken i egna händer.

Och så de gör det. Kidnappning och intejpning av finansvalpen (citatet "det tog lite tid för dem eftersom de blev så andfådda" är obetalbart bra) och sen utfrågning under tortyrliknande former tills finansvalpen faxar banken för att rädda de få slantar som finns kvar. Banken larmar polisen som stormar pensionärsvillan med full insatsstyrka. Hardcore!

Grunden till Slicks spontana jubel över pensionärernas tilltag ligger förstås i den extrema polemiken och symbolvärdet hos karaktärerna i det här dramat. Finansvalp som spekulerar bort pensionen för söta blåhåriga tanter är The Bad Guy i alla andra sammanhang, och de små tanterna är alltid de hjälplösa, naiva offren. Klart som fasen att jag hejar när Pensionärs-David tvingar ner Finansvalps-Goliat i bakluckan på en bil! Underdog-temat är så tydligt att det är omöjligt att reagera annorlunda.

Disclaimer: Ja, det är hemskt med tortyr och kidnappning. Nej, en sådan handling kan inte uppmuntras egentligen. Men då pensionärerna åkt fast så det stänker om det, riskerar 15 års fängelse och finansvalpen säkert kommer få någon form av skadestånd tänker jag fokusera på den underbara tanken på marginaliserade pensionärer som slår tillbaka - bokstavligen. Kör så det ryker, alla grå pantrar!

3 kommentarer:

Stor kusin sa...

Jag älskar dig, bara så att du vet!

Kram/Stor kusin

Huskatt sa...

Och blir det fängelse så är maten kirrad :)

blubb sa...

Synd att polisen var så på tårna. Han kunde gott fått sitta i källaren ett tag till. Typ ett par-tre månader, så där. Kunde ju dessutom tjänat som ett varnande exempel för hans kollegor.