onsdag, december 17

*bonk*. VAU I HELVITTE VAU DET?

Ett par ord till alla Ystadsbor (med omnejd) som går omkring och är "chockade över det värsta skalvet på 100 år":

Håll käft.

Det var en duns. Ett litet bonk. En lättare vibration. En kvinna berättar om hur hon vaknade och först trodde det var katten som hoppat ner från sängen. Ja, det måste ju varit ett sjujäkla skalv!

Stjärnkusken Lutfi (ni som kan trav vet vem det är, ni som inte kan trav behöver inte bry er, så viktig är han knappast) uttalar sig om hästar som blivit lite stissiga, och avslutar med att käckt konstatera att nu, nu förstår han hur hemskt det är för de som bor i jordbävningstäta områden. Allt jag kan säga till Lutfi är:

Håll käft.

Att jämställa den dagisvariant av jordskalv som inträffade i Skåne med skalven i Japan eller runt San Fransisco är inte bara alldeles urbota korkat och världsfrånvänt, det är rent sadistiskt. Det är som att åka till Indonesien och vandra runt bland spillrorna och människovraken efter senaste översvämningen och pladdra om att i Sverige, där regnar det också mycket, och en gång fick de paddla till ICA i Mölndal, tänka sig va! Oj så tokigt. Men se här en sån söt liten hydda de byggt av vrakspillrorna!

Det krävs en skåning för något sånt, det gör det. Eller möjligen en göteborgare.