måndag, december 1

She's baaaaack

Efter lyxliv i London är det rent ut sagt självmordstankeframkallande att sitta i en gråtrist Stockholmsförort med en snabbt svalnande sunklatte och tjäna pengar. Morgonens debacle gjorde inte saken bättre heller - det är ytterst sällan jag lyckas komma till arbetet i arla morgontimmen, men i morse var jag på god väg. Tills jag bestämde mig för att ta hissen istället för trapporna vill säga, för att spara mina anklar från att vrickas av de sjukt snygga nya skorna. Efter att ha färdats nedåt tills jag befann mig precis mitt emellan två våningsplan ryckte hela ekipaget till och tvärnitade.

Så där står jag, i en obekväm liten hiss med fuskträpanel och ett telefonnummer till hissfirman. Utan täckning på mobilen. Jag lyckas få iväg ett samtal i alla fall, och lyckas genom bruset meddela var jag är och att jag inte kan ta mig någonstans. De ska skicka någon omedelbart, får jag höra.

Tjugo minuter senare ringer telefonen, denna gång är det teknikern som ska komma och släppa ut mig.
*bruuuuuuus*
S(lick): HALLÅ?
H(issnissen): OJ vad det hörs dåligt!
S: Ja. Jag sitter som sagt fast i en liten hiss. Med dålig täckning.
H: Men guuuud vad det bryter av!
* samtalet bryts *

* ring, ring från hissnissen*
S: Ja. Hallå.
H: Kan du öppna dörren?
S: (suckar) Om jag kunde öppna dörren skulle jag väl för fan inte sitta i hissen och häcka.
*bruuuuuus*
H: Ojoj, vad det bryter! Kan du fixa mottagningen på din sida?
S: (tappar det lilla tålamod jag hade): Men hördu, ditt ärkepucko. Jag sitter fast i en hiss, samma hiss förövrigt som din kollega var här och lagade för en vecka sen. Bra jobb han gjorde, kan du hälsa. Hur hade du tänkt att jag skulle "fixa mottagningen"? Klättra upp genom takluckan och vifta med mobilen i hisschaktet??
H: Jaja, jag är i Bromma nu så det tar lite tid.
*klick*

Sen satt jag där. I totalt nästan en timme. Till slut kommer hissnissen och släpper ut mig - på vindsplanet. För det var ju inte så att jag var på väg ut, och tog hissen för att slippa ta alla trappor ner. Nejnej. Inte alls.

God morgon, hörni. Glad måndag.

Inga kommentarer: