fredag, januari 9

Se dig i stjärnorna efter vett och sans

Alla har vi fått frågan, och svarar reflexmässigt på den:

- Vilket stjärntecken är du?
- Vädur.

Från och med nu tänker jag göra ett aktivt försökt att glömma bort vad jag är. Jag vill inte veta. Jag skiter fullständigt i vad du är, vad jag är och vad Heikki fucking Vesa är. Att prata om ditt stjärntecken är bara ett sätt att meddela världen att du ingår i den grupp av evolutionära baklängesflanörer som tror att solens position i förhållande till stjärnformationer slumpmässigt definierade av packade greker på något vis påverkar din personlighet. Idiot.

Att astrologi bara är hittepå blir ännu tydligare när man betänker att du inte ens har det stjärntecken du tror du har. I och med att Pluto inte längre är en planet utan bara en liten död klump som lullar runt i utkanten av solsystemet utan större mål och mening vänds hela den tokiga astrologisnurran upp och ner, och du har läst fel horoskop i alla år. För att inte tala om det faktum att Pluto inte ens hittades förrän 1930. Fick vi alla drastiskt ändrade personlighetsegenskaper år 1930, eller var helt enkelt alla horoskop fel fram tills dess? Och i så fall, när vi hittar nästa gäng planeter, månar, solar och svarta hål runtikring oss borde det ju innebära att de horoskop de debila new age-häxorna "ställer" just nu för att blåsa lättlurade kvinnor i förklimakteriet på stålar (en ålder som kännetecknas av att de gråter till Barbra Streisand-rullar, vurmar för Marianne Fredrikssons böcker och kan öppna en bag-in-box med rödtjut på 2,30 blankt) också är fel. Astrologi kommer alltså ALLTID vara fel.

Och till dig som just nu sitter och tänker "Så typiskt Vädur" - du är på min shit list. Så fort revolutionen kommer åker du upp mot en vägg tillsammans med Åke Green, Blondinbella och SVTs ledningsgrupp, ty utan logiskt tänkande är det inte mycket bevänt med köttet. Off with their heads!

2 kommentarer:

30+ sa...

Vid ett berömt experiment på ett amerikanskt universitet fick alla 200-ish studenterna i en psykologikurs var sitt personligt horoskop vid terminens början. Och det unika var att allas horoskop stämde perfekt in.

Sen blev det lite penibelt då det visade sig att alla fått samma text.

Slick sa...

Just så, 30+! Det finns oräkneliga exempel. Det där är ett av de bättre.