måndag, april 6

Med en bitter smak av deja vu


Ja, vad fan trodde ni? Det är väl självklart att hela, jag säger HELA, den socialdemokratiska partitoppen är fifflare som gör sitt bästa för att, till syvende og sist, fylla den egna buken. Precis som att hela (igen, HELA) allianstoppen gör samma sak.

Hur många fler indikationer behöver ni innan inser att samtliga politiker, utan undantag, över en viss nivå är antingen korrupta eller lågintelligenta? Hur många fler gånger kommer ni bli förvånade? Göran Persson. Sigvard Marjasin. Någon kd-nisse i Malmö. Mona Sahlin. Gudrun Schyman. Wanja Lundby-Wedin.

Men även denna gång, som alla gånger innan, höjer de debilt korttänkta sina röster och hojtar avgå nu! för att sen, när det är gjort, luta sig tillbaka med armarna i kors över bröstet och tänka "så där ja. Då var det avklarat". Det gör ju ingen skillnad, förstås. Wanja gör en Mona och tar time-out, alliansen triumfrider på den rödgröna rörans skamvågor ända tills en 50+-gubbe i riksdagen som med största sannolikhet inte tillhör de nya moderaterna (snarare de geriatriska) åker dit så det stänker om det efter att ha hyrt tysk hårdporr för skattepengar. Så blir positionerna de motsatta - Reinfeldt och Borg tandemsvettas i TV medan Sahlin och Ohly snörper förnumstigt med läpparna och laddar med passiv-aggressiva kommentarer för att känga hela den blå alliansen in i nästa vecka. Ett bondeoffer (avgå nu!), och sen kör båda vidare så det ryker tills nästa fifflare åker dit.

Det är som att spela lagkubb med synskadade apor. Någon gång åker en kubb ner och det blir fördel motståndarsidan, men slumpmässigheten i hela upplägget gör att den snart åker tillbaka igen. Det enda du kan vara säker på? Nästintill samtliga pinnar kommer träffa dig i huvudet först.

Så visst, kräv Wanjas avgång om du sover bättre då. Men tro för bövelen inte att det kommer få någon som helst effekt - oavsett om du röstar på dockan till vänster eller dockan till höger har de båda Pappa PrivatKapitals finger rätt långt upp i röven. Det känns mer än dina gnälliga meningar på Aftonbladets kommentarsfunktion, I promise.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och så gnälls det ovanpå alltihopa om ett "politikerförakt", det är inte vad det handlar om. Det är ett rent och skärt "väljarförakt". Att oavsett färg och form välja att använda väljarna som trappsteg för att komma framåt och uppåt.

Slick sa...

Jo. Som alltid. Som det alltid kommer vara. Det går liksom inte ens att vara bitter längre, enbart resignerad.
... Tills jag tar över världen och ställer upp varenda en mot en vägg då förstås.

Anonym sa...

Jag vet inte men jag är inte mindre naiv än att jag tror att det GÅR att ha tillräckligt med "stamina" och göra val som inte innebär "skit i det blå skåpet", ;-) eller att man har foten i en potta.

...och du är välkommen att ta dom, en efter en, bara jag får prata med dom först, så dom åtmistone har en chans att be alla om ursäkt innan du plockar dom.

För övrigt är inlägget en alldeles strålande analys över en i alla avseenden hopplös situation.

Well done.