torsdag, april 30

Slick - full koll på läget

Alldeles nyss, i Sundbyberg: Slick går med raska steg rakt in i... PG! Kommer ni ihåg honom? Den gamla Oddset-reklamen som gick för såpass många år sen att de som går ut gymnasiet nu inte har en aning om vad jag bubblar om. Stort, kändes det.

Det tog ett bra tag innan jag kopplade att det var PG dock. Jag lider nämligen av en ärftlig åkomma som gör linjen mellan "kändisar" och "bekanta" helt obefintlig - ta som exempel min kära moster som när hon skymtade en bekant på stan glatt hastade fram och började kallprata. Bekanten svarade artigt men något reserverat på lägesfrågor om barn och fru och sommarställe innan moster glatt sa adjö och gick vidare. Först en timme senare insåg hon att hon inte alls sprungit på en bekant - hon hade antastat Claes Månsson. Hennes minnen av trevliga konversationer var uteslutande hämtade från Yrrol.

Jag har exakt samma problem. I somras på Debaser sprang jag på en kille jag var övertygad om att jag gått i gymnasiet med. Vi hade setts varje dag, om detta var jag starkt övertygad. Det var inte han, men skam den som ger sig. Jag började lista gymnasier, fritidsintressen, krogar, eventuella gemensamma kompisar och avgångsklasser för att försöka finna den gemensamma beröringspunkt jag var så säker på fanns där - ända tills killen säger lite undrande:

- Du vet att jag var programledare på ZTV när du gick i gymnasiet, va?

Jaha. Nämensatte...

Jag är även ansvarig för att ha gett Tommy Körberg svår ångest (skulle jag tro). Han råkar nämligen vara lik Slicks pappa - så när jag såg min far komma hastande förbi i ett parkeringshus precis när jag ska åka iväg i hissen hojtar jag såklart "HEJ PAPPA!". En halvsekund efter inser jag att det inte alls är pappa. En halvsekund efter det stängs hissdörrarna, och det sista jag ser är Tommy Körbergs stelt panikslagna ansikte.

Med vetskap om allt detta är det inte alls förvånande att jag frågade PG om han jobbade kvar på Ericsson.

2 kommentarer:

30+ sa...

Inte undra på att Tommy Körberg fick panik, den gamle häradsbetäckaren. "Åh, nej, inte EN TILL", måste han ha tänkt...

Bo Thomas sa...

Haha, programledaren på Debaser kommer jag ihåg! Dags för en repris snart?